Extra hälsing från rektor

När ni kommer tillbaka från sportlov kommer ni märka att det är lite av en byggarbetsplats även inne i skolan. I höstas hade vi en vattenläcka i skolan. Denna läcka åtgärdades, det sattes in fläktar som torkade ur utrymmen och man bytte vägg-partier. Tyvärr upptäcktes det att detta inte var tillräckligt då det vi mätning upptäckts att vi har fukt kvar i väggen. För att få bukt på detta har en firma anlitats som nu ska ta upp en större del av väggarna och även golv för att torka ur och få det riktigt torrt och bra. Detta gör att det kommer vara en period där vi har betongen synlig i golvet och vissa väggar ”uppbrutna”.

Jag har gjort en riskanalys kring detta och har kontinuerliga samtal och möten med Komfast (kommunens fastighetsförvaltning som ansvarar för själva byggnaden) för att dels säkerställa att allt går rätt och säkert till men också för att ta reda på hur lång tid detta kan ta och vilka åtgärder som kommer krävas. Nu under sportlovet när det är betydligt färre barn på skolan har firman arbetat med att riva upp väggar och golv. Först när detta är klart vet vi hur lång tid arbetet kommer att ta. På onsdag har jag ett nytt möte med Komfast och då kommer jag att veta mer.

På senaste mötet med Komfast garanterar de att det inte finns någon risk i sig att göra detta arbete medan elever och personal är på plats, däremot kan det kännas obehagligt att gå direkt på betong så vi rekommenderar alla barn att ha inneskor på sig. Jag kommer att uppdatera så fort vi vet mer och hoppas på att kunna ge er och även de som arbetar på skolan en tydligare tidsplan nästa vecka.

Ha en härlig helg så hörs vi igen i dessa kanaler!

Hälsningar från Rektor Jessica