Info om bygge och om renovering

Jag ska börja med att tala om den goda nyheten att det fanns ingen fukt i betongplattan i skolan. Som jag berättade så revs plastmattan upp för att se om fukt krupit ner i betongplattan men så var alltså inte fallet. Den fukt de hittade vi mätning var i själva plastmattan och försvann i och med att den togs bort. Ny matta kommer att läggas men vi har önskat att detta ske på helger och lov, dels för att det är tomt på helger och dels för att det är betydligt färre elever och personal på skolan under lov som blir påverkade. De elever som är på fritids kan med lätthet nyttja de andra lokalerna utan att behöva vara nära varandra. Så under kommande helg och nästa, samt under påsklovet hoppas vi att arbetet blir utfört. Vi har inte fått ett hundraprocentigt svar men ändras något återkommer jag. Tills dess är det toppen om ni vill skicka med inneskor till era barn.

Jag fick även ett mail från byggfirman (ser ni hur stor skolan kommer bli? De har kommit riktigt långt) där de talar om att de kommer att påbörja bygget av personalparkering inom kort. Det betyder att trafik kommer att ledas om men detta ska ske väl skyltat så ni ska veta var ma får köra och inte. Här kommer även ett informationsbrev från bygget:

Hej igen från bygget i Märsta!
3 veckor sedan senast och det händer saker på bygget. 30–35 personer är igång nu när grundarbetena närmar sig slutet och arbete med att resa huset tar fart. Snön som kom i januari är nu borta och ljuset börjar komma tillbaka. Tidplanen följs och inblandade i projektet är till största delen friska. En del av oss arbetar när det går hemifrån och vi som är här gör vad vi kan för att hålla smittan borta.

Senaste veckan har framförallt handlat om att färdigställa grundplattan i hus D. Blir klar idag torsdag! Dessutom har vi börjat montera taket över Förskolan hus A. Färdiga element från fabrik i Örnsköldsvik som lyfts på plats med mobilkran, skruvas fast till stålstommen och kompletteras med ytskikt på plats. Täta tak på en gång utan en massa spill av både material och tid. Stommontaget har pågått i hus C och har en del komplettering i hus B kvar.

Nästa vecka påbörjar vi ytterligare ett moment. Denna gång ytterväggar i hus A under det tak som monterats. Utanför området kommer markarbeten med den nya parkeringen att starta upp. Grundarbetena till gymnastikbyggnaden hus E kommer också att fortsätta med armering och gjutning. Beräknas vara klart till påskhelgen. I hus D kommer pelare och bjälklag för våning 1 att påbörjas

Det är fortfarande mycket transporter till och från arbetsplatsen. Det är 3 st mobilkranar som arbetar i olika delar av området. 1 st större mobilkran kommer att etableras under V11 och ersätta den som står längs Tingvallavägen.