Info om Covid-19

Nya råd om symtomfria barn i förskola och skola

Folkhälsomyndigheten har idag tisdag kommit med nya råd om att symtomfria barn i för- och grundskola ska stanna hemma om någon i familjen har konstaterad covid-19.  Sedan tidigare gäller rekommendationen för äldre elever, som elever i gymnasieskolan. Tidigare har det varit möjligt för friska barn, men med smittade familjemedlemmar, att komma till förskolan och skolan.

Pandemin har inneburit stora påfrestningar för förskola- och grundskola för att anpassa verksamheterna för att minska smittspridning. Enligt folkhälsomyndigheten syftar de nya råden till att skapa lugn och arbetsro för personalen, och till att möjliggöra att fokus läggs på det pedagogiska arbetet i för och- grundskolan.

Råden gäller från och med idag den 1 december.

Om ni tror att era barn blir frånvarande under en längre tid med anledning av detta är det som alltid vid längre frånvaro, bra att ni har en dialog med förskola eller skolan.

Barn- och ungdomsförvaltningen