Månadsblad Maj

Sköna maj är här med ömsom sol ömsom regn eller snö. Tiden går så där fort igen och snart är det dags för oss att önska varandra trevlig sommar igen. Men först ska vi ta oss igenom maj med allt vad det innebär. Kunskapsområden ska avslutas, några sista prov ska skrivas och elevernas omdömen/betyg ska sättas. Alla kämpar på in i det sista.

Tyvärr får vi fortsatt inte träffas, inte ens utanför våra klassgränser. På skolgården och i matsalen måste vi mötas men vi gör det med stor försiktighet. Utöver det får vi inte samlas vilket gör att vi inte kommer att genomföra varken fritidshemmens dag på traditionellt sätt eller vår årliga olympiad. Sexornas lunch kommer vi ordna Corona-säkert medan vi fortfarande funderar över hur vi ska kunna genomföra brännbollen på ett säkert sätt. Det här året har inneburit många flexibla lösningar, många inställda aktiviteter och en hel del extra arbete för skolans personal i att anpassa undervisningen, möta er vårdnadshavare över teams och planera ör både vanlig undervisning och digital sådan för de som varit hemma. De har kämpat för att göra det så normalt som möjligt för era barn, samtidigt som de kämpat med sin egen oro för pandemin och stundtals hög frånvaro bland kollegorna. Jag skulle vilja ge den största elogen som finns till den fantastiska personal som jobbar på Tingvallaskolan och är oerhört tacksam för att de är mitt team. Jag är också så glad över det samarbete vi har med er i detta och er hjälpsamhet i att gör allt för att bromsa den här fruktansvärda smittan. Nästa läsår hoppas jag innerligt att vi får träffas och ha våra föräldrasamråd och föräldramöten. På riktigt och inte bakom en skärm.

Bygget fortgår som ni ser och för varje dag ser vi fler och bitar komma på plats. Det kommer en så fin skola och jag är sp glad över att få vara en del av denna resa. Jag bifogar en hälsning från bygget med en uppdatering om vad som händer så även ni får följa det som sker med vår nya skola.

Jag vill önska er en härlig månad. Hör av er, via mail är lättast, om ni har några funderingar. Annars kommer ett sista brev om en månad inför sommaren, men till dess: Ha det fint så hoppas jag vi ses snart!

• Kristi himmelsfärd torsdag den 13/5 är en röd dag, skola och fritids stängda. Fredag den 14/5 är en klämdag och ingen skola, fritids öppet för de som anmält sina barn.
  • 17/5 APT-möte för personalen, fritids stänger klockan 16:00. Mycket viktigt att ni minst två veckor innan meddelar om ni behöver omsorg dessa dagar.
  • Skolavslutning fredag 11/6, mellan 8:30-10 (enbart elever i sina klassrum, ingen storsamling och tyvärr inga föräldrar).
  • Fritids är stängt måndag den 14/6 för gemensam studiedag skola och fritids.
  • Flaggar redan nu för att fritids är stängt måndagen den 16/8 för att starta upp läsåret tillsammans med en gemensam studiedag.
  • Skolstart i höst 17/8 klockan 10:00.
Här kommer skrivas om sådant som hänt och kanske främst om vad som ska hända under kommande veckor. Hej, Arbetena fortsätter enligt plan och vi är i dagsläget ca 35-40 personer sysselsatta med projektet.
I fredags fick vi första delen av huset (förskolan) tätt och kunde slå på värmen. Annars pågår arbeten med stommen på hus D och ytterväggsmontage i hus B och C. Taket är sedan några veckor färdigt ända fram till den höga delen på huset (hus D).   Fasadmurning pågår runt förskolan där fönsterpartier också är monterade. Några bygghissar har också kommit på plats runt huset.
Kommande veckor så blir stommen på hus D klar och vi kan börja med takarbeten även där. Gymnastiksalen kommer att monteras med start i nästa vecka och i vecka 19 ska stora glaspartiet till skolmatsalen monteras. Runt förskolan fortsätter fasadmurningen och vi kommer inom några veckor att börja med invändiga arbeten.
Vi har en del tyngre transporter kvar till den kran som finns uppställd. Den kommer att ersättas med en något mindre kran efter den här veckan då de tunga lyften ska vara färdiga.