Månadsblad Mars

När jag skriver detta är det sportlov, era barn är lediga från skolan och några är på fritids. På fritids har de planerat härliga aktiviteter trots att snön försvann så snabbt förra veckan. Tack till er alla som förstår hur viktigt det är för oss att ni lämnar in era barns vistelsetider i tid inför lov. Det betyder att jag kan ge den personal som vill vara lediga ledigt, planera för att rätt antal personal finns på plats för era barn och vi kan också planera inköp av matvaror till frukost, lunch och mellanmål korrekt så vi slipper slänga massa mat.

Bygget har verkligen tagit fart. Jag hoppas ni har möjlighet att kika på det ibland när ni åker förbi för då kan ni nu se att det kommit upp byggställningar för att resa stommar och att matsalens väggar kommit på plats. Ja några av dem i alla fall. En till grund har gjutits i dagarna och nästa kommer inom kort. Under våren kommer skalet växa fram och sedan påbörjas arbetet invändigt. Tänk att vi har en ny skola om ett och ett halvt år.

Många frågar om det kommer att bli ett högstadium direkt och det kan jag inte svara på. Skolan byggs för att ha kapacitet för detta men sedan tittar vi på befolkningsprognos för att se hur många elever som kommer behöva ett högstadium när skolan står klar och hur många platser som redan finns i kommunen. Efter det bestämmer man om skolan ska bli en skola för årskurserna f-6 (som vi har nu) eller f-9. Hur det än blir så är vi så förväntansfulla och längtar tills vi får en ny stor skola där vi alla kan få vara under samma tak. Jag hoppas ni läst det senaste brevet från byggfirman, annars kommer det bifogat här nedanför.

Den 8 februari hade skola och fritids en gemensam studiedag. Det är inte helt lätt att planera studiedag för personalen när vi inte får mötas i större grupper. Det vi gjorde var att vi delade upp oss i mindre grupper som fick sitta tillsammans i stora klassrum där vi kan hålla avstånd. Där blev uppgiften att läsa delar ur vår läroplan, närmare bestämt de delar som handlar om fritids och den samverkan fritids och skola ska ha. Efter läsningen skulle givna frågor diskuteras och det blev så mycket kloka tankar och diskussioner som lyftes. Spännande och härligt att se att Tingvallaskolans personal tänker ”tillsammans” som är ett av de orden jag använder allra mest. Tingvallaskolan Tillsammans. Eleverna är hos oss i skolan och fortsätter sedan till fritids, de som inte går på fritids har raster tillsammans med personal från fritids. Det betyder att vi alla möts under vår dag här och därför är det viktigt att vi har en samsyn kring våra elever. Vi arbetar som jag skrivit tidigare oerhört hårt med att få bort det fula språk som vi hör från våra elever. Det är inte bara mentor som möter eleverna på lektionen eller socialpedagog som möter eleverna i korridoren som har ansvar att arbeta med detta. Det är allas ansvar, och för att vi ska känna ansvar måste vi kunna mötas diskutera hur vi ska göra detta. Likaså så fortsätter lärandet på fritids, det som eleverna lär sig under skoldagen ska kunna fångas upp och fortsätta på fritids. I en annan form och på annat sätt för att ge eleverna möjlighet att lära på olika sätt. För det krävs det också att vi kan mötas och prata om hur detta ska gå till. En viktig och givande dag med andra ord.

Nu vill jag avsluta med att önska er en fin månad. Som alltid så hälsar jag också att aldrig tveka att höra av er till mig. Säkraste kortet är att maila mig så svarar jag så fort jag bara har möjlighet. Jag hoppas att vi snart får mötas, på ett föräldramöte, en skolavslutning eller ett föräldrasamråd. Ta hand om er alla där ute så länge!

PS: Snälla, ni som inte svarat på enkäten som gått ut till er från skolinspektionen, Gör det! Som det är nu har vi för få svar för att kunna arbeta med dem och ni är så viktiga för oss, era tankar är det som vi använder för att göra Tingvallaskolan ännu bättre. SÅ in och svara den här veckan, sista svarsdag på måndag 8/3 J

• APT-möte för personalen, fritids stänger klockan 16:00.
  • Vecka 13 (29/3-5/4) är det påsklov. Skolan är stängd, fritids öppet 29/3-1/4 för er som anmäler att era barn behöver omsorg. Håll utkik på Tempus efter sista svarsdag.

”Tingvallaskolan – En skola för allas trygghet och framdär vi tar ansvar tillsammans”

Projektläget (Hälsning från bygget)
Hej från bygget i Märsta!   Efter en tuff period i december och framförallt i januari när vintern kom och hälsade på, så är vi nu redo för nästa steg i produktionen. Vi har inte bara kämpat mot mörker och vinter utan även mot en pandemi som gör även vårt arbetsliv lite annorlunda. Ca 35–40 personer är nu på plats. De som var här först i höstas (våra markarbetare) börjar nu bli klara och lämnar inom de närmaste veckorna arbetsplatsen. Istället har ett nytt gäng som arbetar med stomresningen kommit på plats. Utöver det är det våra grundläggare, rörläggare och elektriker som isolerar, armerar och gjuter grunden som just nu kämpar med återstående del av bottenplattorna.
I veckan har vi fortsatt med att gjuta grundplattor. Vi är nu i hus C med både armering och gjutningsarbeten. I hus D jobbar vi på med cellplastisolering. Som bilderna visar har vi sedan i måndags börjat att bygga på höjden. Betongväggar och bjälklag i hus B matsal samt stålpelare och balkar börjar komma på plats. Runt hus A Förskolan har vi ställt upp en ställning för kommande tak och fasadarbeten.
Kommande veckor fortsätter som den senaste, men det som främst kommer att synas är att bjälklag på hus B fläktrum kommer monteras och stålpelare och balk monteras i hus A. Grundplattorna i hus C och D färdigställs inom 3 veckor. Första takelementen levereras med början V10 i hus A.
  Det kommer just nu många transporter, därför har vi från nu och under resten av våren 2–3 st mobilkranar på plats. Logistik och planering är därför något som är extra viktigt just nu. För er på skolan ska vi försöka uppdatera er lite oftare på vad som händer. Tveka inte att höra av er om ni undrar över något.