Månadshälsning april

Månadsblad April

Förra gången jag skrev var det sportlov, nu är det påsklov istället. Skolan är stängd men fritids öppet. Under lovet fixas det i våra korridorer så majoriteten av alla aktiviteter hålls utomhus eller i silverhuset. Vi ska dels få ny plastmatta över golvet efter att den förra togs bort då vi undersökte om det fanns fukt i grunden. Det fanns det glädjande nog inte så nu ska allt återställas. Då eleverna länge klagat på att toaletterna luktar illa har komfast gått med på att hjälpa oss byta mattor även där, så doften förhoppningsvis försvinner. Det kommer ske målning och allmän uppfräschning av toaletter och korridorer för även om vår nya skola står klart om mindre än ett och ett halvt år ska skolan vara en trivsam plats i väntan på den.

Apropå nya skolan så ser ni alla hur den dag för dag tar plats. Så spännande att kunna följa bygge och se bit för bit komma på plats i detta jättebygge. Det kommer att vara en period av buller och brak tills själva skalet är på palts, sedan väntar arbete invändigt och inte lika mycket ljud för vår del. Det innebär också en del strul med parkeringar, vi försöker så gott det går göra så att ni ska slippa märka detta men vägar kan komma att ledas om. Det ska dock skyltas väl så ni ser var ni ska köra. Jag uppmanar dock alla att gå till skolan med sina barn så att vi slipper biltrafik så mycket det går. Avlämningsplatsen är till för att släppa av era barn, inte parkera bilen och gå in med dem. Då används parkeringsplatserna som finns.

Sommaren är en bit bort än så länge men vi önskar redan nu få in ledighet för era barn som har en fritidsplats. Detta för att kunna planera personalens semester och även beställa mat i god tid. Vi kommer att vara på Tingvallaskolan hela sommaren förutom tre veckor då åk 1-6 kommer att vara på Rävsta. Dessa veckor blir troligtvis vecka 25-27 men vi har inte fått detta helt bekräftat än. Det har gått ut meddelande till er i Tempus så håll utkik där.

Jag tänker också att jag nämner Covid som sig bör i dessa tider. Vi kämpar på i skolans värld, vi anpassar och vi ställer om för att möta de riktlinjer som folkhälsomyndigheten ger. Om någon i personalen testas positivt får vi förhållningsregler av smittskyddsläkare och meddelar er om ert barn varit nära den personalen i anslutning till symtom bröt ut och 24 timmar bakåt i tiden (just nu 24, detta har varierat lite under pandemin men vi följer alltid det som är gällnade riktlinjer vid smittans upptäckt). Likväl så följer vi direktiv som gäller när det gäller smittade barn och i dagsläget är det fortsatt viktigt att alla stannar hemma vid minsta lilla symtom varför vi uppmanar er att hålla era barn hemma och vid symtom på Covid-19 testa era barn. Ni kan läsa och följa alla uppdateringar på www.folkhalsomyndigheten.se

Nu är april månad snart här, i övermorgon närmare bestämt. Jag hoppas april bjuder på mängder av sol och möjlighet till att vara ute så mycket som möjligt. Kom ihåg att fortsätta hålla avstånd, håll ut, snart är vardagen tillbaka som vanligt hoppas jag. Jag önskar er alla en fin månad!

• Fredag 2/4 och måndag 5/4 är röda dagar, skola och fritids stängt
  • 22/4 APT-möte för personalen, fritids stänger klockan 16:00.
  • Långt fram i tiden men skolavslutning kommer ske på förmiddagen (exakt tid återkommer vi med) fredag den 11/6.

”Tingvallaskolan – En skola för allas trygghet och framdär vi tar ansvar tillsammans”

Hälsning från bygget april:

Hej igen från bygget i Märsta!
3 veckor sedan senast och det händer saker på bygget. 30–35 personer är igång nu när grundarbetena närmar sig slutet och arbete med att resa huset tar fart. Snön som kom i januari är nu borta och ljuset börjar komma tillbaka. Tidplanen följs och inblandade i projektet är till största delen friska. En del av oss arbetar när det går hemifrån och vi som är här gör vad vi kan för att hålla smittan borta.

Senaste veckan har framförallt handlat om att färdigställa grundplattan i hus D. Blir klar idag torsdag! Dessutom har vi börjat montera taket över Förskolan hus A. Färdiga element från fabrik i Örnsköldsvik som lyfts på plats med mobilkran, skruvas fast till stålstommen och kompletteras med ytskikt på plats. Täta tak på en gång utan en massa spill av både material och tid. Stommontaget har pågått i hus C och har en del komplettering i hus B kvar.

Vecka 11 påbörjar vi ytterligare ett moment. Denna gång ytterväggar i hus A under det tak som monterats. Utanför området kommer markarbeten med den nya parkeringen att starta upp. Grundarbetena till gymnastikbyggnaden hus E kommer också att fortsätta med armering och gjutning. Beräknas vara klart till påskhelgen. I hus D kommer pelare och bjälklag för våning 1 att påbörjas

Det är fortfarande mycket transporter till och från arbetsplatsen. Det är 3 st mobilkranar som arbetar i olika delar av området. 1 st större mobilkran kommer att etableras under V11 och ersätta den som står längs Tingvallavägen.