Månadshälsning December

Månadsblad December

Hej allihop!

När jag skriver detta är det nästan december och vitt på marken. Det har börjat komma upp julpynt i var och vartannat fönster, så även på Tingvallaskolan. Vi planerar för julpyssel och julavslutning samt en annorlunda lucia. Här på skolan är det ganska mycket som vanligt och även om julen i år blir annorlunda för många av oss så behöver vi hålla i det där ”vanliga” och låta eleverna få komma till en skola som är som de är vana vid. Personalen på Tingvallaskolan gör ett fantastiskt jobb när det gäller detta, de täcker upp för varandra när någon är sjuk och de stöttar elever oberoende av vilken klass de går i när det än behövs. Jag försöker vara ute mycket i verksamheten och hör att det trots allt är ett lugn och en fin stämning på skolan.

Bygget fortsätter som ni ser. Byggarna är här tidigt på mornarna och arbetar, vi ser kanske inte så mycket än men tittar man noga ser man en grund ta form och i början på nästa år ska stommen till skolan resas. En spännande resa att få var med på.

Tack Carina för fina bilder tagna på väg till jobbet.

Som ni säkert läst så tog nämnden i torsdags kväll ett beslut om att förkorta terminen med två dagar. Dessa två dagar kommer att tas igen i juni då eleverna slutar 11/6 istället för 9/6. Julavslutning blir alltså fredagen den 18/12 och eleverna slutar skolan den tiden de normalt äter lunch. Vill man att ens barn ska äta lunch i skolan kan man maila sin mentor som då meddelar köket detta. Fritids har sedan öppet som vanligt med en vädjan om att försöka att ha sina barn hemma under jul och nyår om möjlighet finns. Detta för att vår hårt arbetande personal ska kunna få ledigt i jul och nyår och vila upp sig. Jag bifogar brevet som förvaltningen skrivit så kan ni läsa där.

Vi vet i dagsläget inte hur det kommer att bli nästa år men det vi planerar för är att restriktionerna kommer att ligga kvar. Året inleds i vanlig ordningen med en, för fritids och skola, gemensam planeringsdag. Vårt första APT planerar vi att ha 25/1, så stänger fritids kl. 16. Men innan dess ska vi alla vara lite lediga, njuta av en modifierad men härlig jul, och fira in ett nytt år. Tre veckor kvar i skolan för våra elever innan de får lite välförtjänt vila, för de har också kämpat det här året. Tänk att få lära sig så mycket om en pandemi, behöva tänka på det och förhålla sig till detta samtidigt som de ska lära sig och kämpa med sina studier. Jo, nog har de kämpat de också våra fantastiska elever.

Sista dagen på november idag och jag passar på att önska er en riktigt fin december.

Hälsar Rektor Jessica

På gång…

  • Sista dagen för terminen 18/12
  • Skolan börjar igen tisdagen den 12/1
  • Måndag 11/1 är skola och fritids stängt för gemensam planeringsdag.
  • Årets första APT 25/1, fritids stänger då kl. 16:00

”Tingvallaskolan – En skola för allas trygghet och framgång där vi tar ansvar tillsammans”

Till alla vårdnadshavare

Förändrade datum för terminerna

Julen närmar sig. Även om det för de allra flesta av oss blir en annorlunda jul är vi nog många, som efter en väldigt intensiv höst, ser fram emot att få lite ledigt. Utifrån den pågående pandemin har förskola och fritidshem haft mycket hög frånvaro av personal. Frånvaron har ökat under den senare delen av hösten i samband med den ökade smittspridningen i samhället och arbetsbördan har periodvis varit hög för de lärare, förskollärare och övrig pedagogisk personal som är i tjänst. Förvaltningen har med anledning av detta beslutat att förändra läsårtiderna för grundskolan. Höstterminen förkortas med två dagar och avslutas därför 18 december 2020. Vårterminen förlängs med två dagar och avslutas 11 juni 2021.

Avgiftsreducering för förskola och fritids

Vi är alla mycket måna om att skolor och förskolor ska hålla igång sin verksamhet. Det är viktigt för våra barn och elever! Samtidigt behöver vi måna om att vår personal ska orka med att hålla en hög kvalitet i verksamheten också under vad som ser ut att kunna bli en intensiv vår.

Vi vill därför rikta en vädjan till er vårdnadshavare med barn i förskola och fritids. Vi ber er att se över ert behov av omsorg på fritids och i förskolan under december och januari. Framför allt ber vi er att se över behovet av omsorg under jul- och nyårsveckorna och bara nyttja den tid i förskolan eller på fritidshemmet som ni verkligen har ett behov av.  Med denna vädjan hoppas vi kunna minska barnantalet något i våra verksamheter och på så sätt kunna ge så många av våra medarbetare som möjligt ledigt i samband med jul- och nyårshelgerna.

För alla er som har möjlighet att välja att inte nyttja tiden på fritids eller i förskolan under vissa veckor har kommunen beslutat att reducera barnomsorgsavgiften. Reduceringen sker med 25% per hel vecka som barnet inte deltar i verksamheten. Avgiften kommer att reduceras retroaktivt under januari och februari 2021.

Avgiftsreducering gäller för barn som inte deltar i verksamheten helt eller delvis under december 2020 och januari 2021. Avgiftsreduceringen gäller inte för barn som är hemma till följd av sjukdom.

Det är naturligtvis helt valfritt att nyttja erbjudandet om avgiftsreduceringen. De som har behov av omsorg kommer fortsatt kunna nyttja den precis som tidigare. Har du frågor vänd dig till din rektor.

Om ni har möjlighet att ändra era vistelsetider under denna period, meddelar ni detta i Tempus så fort som möjligt. Vid frågor kontakta förskolan eller fritids.

Vänliga hälsningar,

Barn- och ungdomsförvaltningen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *