Månadshälsning

Extra Månadsblad

Välkomna tillbaka till en ny termin och året 2021. Vi hoppas innerligt att vi snart ser en ljusning på den situation som råder i världen så att skolan (och allt annat) kan återgå till det normala igen.

I kommunen följer man alla råd och rön som kommer kring corona och vi på Tingvallaskolan utgår från dem såklart. Vi har öppet som vanligt än sp länge och hoppas kunna fortsätta med det. Vi behöver alla hjälpas åt och därför har vi kvar de restriktioner som vi avslutade året med. De betyder att ni vårdnadshavare inte får komma in i skolan utan vi ber er som tidigare att ringa när ni vill hämta ert barn på fritids. Fritids försöker också vara ute så mycket som möjligt så ni kan hämta era barn direkt på skolgården.

Är ert barn förkyld, hostar eller har feber är det mycket viktigt att ni håller dem hemma. När ert barn sedan är friskt ska hen vara hemma ytterligare två dygn, helt symtomfri, innan återgång till skolan. Skulle det visa sig att någon i er familj testar positivt för Covid-19 vill vi på Tingvallaskolan att även era barn som går hos oss är hemma i sju dagar för att säkerställa att de inte är smittade. Är barnet symtomfri efter den perioden är de välkomna tillbaka till oss. Kontakta alltid ert barns mentor som hjälper er med hemuppgifter.

Nu i veckan ska grunden till vår nya skola ha gjutits och trots att vädret varit besvärligt har byggarbetarna kämpat på. Det händer saker hela tiden med vår blivande skola och det är så spännande för oss alla att följa bygget. Jag vill påminna om att trafiksituationen är ansträngd. Många av våra elever bor nära skolan och vi uppmuntrar dem att ta en promenad till skolan istället för att få skjuts då vi har mycket trångt med parkeringar. Likaså är det många elever som tar bussen en eller två hållplatser, något vi vädjar till er föräldrar att prata med era barn om. Det blir trångt på bussen vilket medför stor risk för smittspridning, planera hellre så era barn går hemifrån lite tidigare och tar en promenad till skolan. Bra för både deras hälsa och miljön J

Med detta vill jag önska er en fin start på året, och jag hoppas att vi kan ses snart ”på riktigt”. Tveka inte att kontakta mig om ni har frågor eller funderingar, lättast nås jag på mail: jessica.ljungwall@sigtuna.se

PS: Skolenkäten är på väg att skickas ut till er alla vårdnadshavare. Den är oerhört viktig för oss att ha som underlag för vidare arbete med en skola där alla trivs och lär sig nya saker. Så in och svara på den!

• Skola och fritids stängt för gemensam studiedag måndag 8/2

”Tingvallaskolan – En skola för allas trygghet och framgång där vi tar ansvar tillsammans”