Parkeringssituationen på Tingvallaskolan

Vi längtar så efter vår nya skola som byggs för fullt, det innebär dock en del dilemman för oss under tiden. Ett dilemma är att parkeringssituationen blivit minst sagt problematisk. Byggföretaget har hjälpt oss med en vändplats för att ni föräldrar ska kunna lämna av era barn snabbt och smidigt. De har även byggt två parkeringar för er som vill följa med era barn in (och för vår personal att parkera på under sin arbetstid). Jag vädjar till er som ska lämna era barn att enbart använda vändplanen till att snabbt stanna till och släppa av barnen. INTE parkera för att följa era barn in till skolan. Detta för att vi, på grund av vår trångboddhet, bussar våra elever till Valsta för att de ska kunna ha idrott. När bussen hämtar och lämnar våra elever är det för mig av alla största vikt att detta sker säkert, elevernas säkerhet är prio 1. När bilar står parkerade på vändplanen kan bussen inte köra in, hämta våra elever och vända på ett säkert sätt.

Vi har provat att låta bussen stanna vid infarten vilket resulterade i att våra elever fick gå, i mörkret så här års, längs med den väg bilar kör in och sedan sätta sig på en buss som fick backa in i motsatt körfält för att kunna vända. Inte alls säkert för våra elever tyvärr. Jag vill verkligen understryka att vi förstår att det är problematiskt även för er men snälla snälla, försök hjälpa oss göra våra elevers väg till skolan och till idrotten säker så ingen olycka sker.

1: Vändplanen är till för att stanna till och släppa av.

2: Det finns två parkeringar som kan och får användas för att kort parkera om man vill följa sina barn in till skolan/skolgården. Använd dessa om era barn är små och behöver följas.

3: Vi vet att många av våra elever bor nära skolan. Ur säkerhetssynpunkt och ur ett hälsoperspektiv uppmanar vi dem att gå. Snälla föräldrar, gör detsamma. Lite vardagsmotion på morgonen är nyttigt för oss alla.

Tack för er förståelse och hjälp! Trevlig helg önskar Rektor Jessica