Sommarhälsning

På ett sätt känns det härligt att få skriva en sommarhälsning, för just nu utan för mitt fönster pågår sommaren för fullt. Solen skiner och värmen är här. Jag hoppas i alla får lite semester i sommar och kan njuta av den vackra natur vi har i vår kommun och ta ett dopp på något av våra fina bad.

Skolavslutningen blev återigen en modifierad variant men en mycket fin sådan. Eleverna och deras lärare träffades i klassrummen, önskade varandra trevlig sommar och avslutade med en fika. Några var inomhus men många klasser satte sig klassvis utomhus och njöt av det fina vädret. En hälsning från mig kom digitalt men jag passade sedan på att gå runt i alla klasser och önska eleverna Glad sommar.

Efter avslutningen arbetade lärarna några dagar till och vi hann med att ha en gemensam dag för all personal. Vi utvärderade året som gått, de aktiviteter vi genomfört, den måluppfyllelse vi nått och den fritidsverksamhet vi haft. Vi fick en digital rundvandring i nya skolan också vilket gjorde oss ännu mer sugna på att få starta upp i den nya skolan nästa augusti.

Jag är stolt över det arbete vi har gjort på Tingvallaskolan det här året. Corona har påverkat även oss såklart men personalens förmåga att ställa om, ta blixtsnabba beslut om förändring för att få vardagen att flyta på och fortsatt ge era barn en så vanlig vardag i skolan som möjligt har imponerat på mig många gånger. Tack till er som hjälper oss i detta arbete genom att ha era barn hemma när de visar minsta symtom, alltid vara förstående när vi behöver göra vissa förändringar och extra tack till er som talar om för personalen att de gör ett fantastiskt jobb. Personalen på Tingvallaskolan är vardagshjältar i mina ögon och tillsammans med er vårdnadshavare har vi lyckats skapa en fin lärmiljö för eleverna hos oss. Vi ger oss inte förrän alla elever hos oss tycker att deras skola är den bästa och upplever att de är trygga i alla sammanhang. Vi ger oss inte förrän vi har skapat en lärande miljö som lyckas möta alla elevers olika behov.

Till hösten sker några förändringar på skolan. Vi, som alla andra skolor i kommunen, ska starta en flexgrupp. Den flexgruppen kommer Lotta att vara ansvarig för men även Lena och Annika Ahlm kommer att tillhöra den. Lena kommer fortsatt arbeta med blivande årskurs fem och Annika med blivande årskurs sex. Lotta kommer att ha en grupp elever som av olika anledningar behöver stöd under skoldagen för att klara målen i något ämne eller stöd i att vara i ett stort sammanhang i klassrummet. Under en sex-veckors-period kommer elever tillhöra flexgruppen, sedan utvärderas arbetet tillsammans med eleven och efter det tas beslut om eleven fortsatt ska tillhöra flexgruppen under ytterligare en sex-veckors-period eller gå tillbaka helt till ordinarie klass. Flexgruppen kommer att hålla till i grupprummet mitt emot matsalen.

Den andra förändringen vi gör är att vi ska slå ihop åk ett, blivande åk två, till en klass. Det är en grupp elever som inte är så många till antalet och antalet är dessutom ojämnt fördelat över de nuvarande två klasserna. Klassen kommer att ha tillgång till två klassrum (samma som i år) och tre lärare, Stephanie och Jessica som haft dem i år samt Ninorta som kommer tillbaka till oss i höst på deltid. Det betyder att de kommer att dela upp sig under dagen i olika konstellationer och vi hoppas på detta sätt skapa en bra och trygg lärmiljö för våra elever.

Blivandeårskurs ett får en nyanställd lärare som kommer att vikariera hos oss ett år till en början. Ara har vikarierat tidigare på skolan under sina lärarstudier så han känner skolan och dess personal samt har träffat eleverna hos oss. Det känns oerhört roligt att kunna stärka skolans lärarteam med Ara. En fullständig organisation ser ni längre ner i brevet.

Nu ska jag avsluta mitt sommarbrev till er och med detta vill jag önska er allihop en fantastisk sommar. Vi laddar om batterierna och ses, pigga och glada, i augusti igen.

Hälsningar från rektor Jessica

• 16 augusti är fritids stängt för gemensam planeringsdag
  • 17 augusti skolstart klockan 10:00 på skolgården
  • 30 augusti är det dags för östens första APT (Arbetsplatsträff, ett möte för all personal som sker en gång i månaden), då stänger fritids 15:50. Är ni behov av omsorg efter 15:50 behöver vi veta detta senast två veckor innan så vi kan ordna med personal.
  Organisation på Tingvallaskolan läsår 21/22
FAÅsa SchmidtDaad  Abdulwahhab
FBAnnika AnderssonLorena Sanchez Vaques
1ALinda LindroosGustav Ljungkvist