Unikum

Unikum Familjs appikon

Bättre användarvänlighet för vårdnadshavare med Unikum

I samband med höstterminens skolstart introducerar Sigtuna kommuns förskolor och skolor också ett mer användarvänligt och enhetligt system för att följa barnens lärande, Unikum. Oavsett om barnen är 1 eller 17 år kan vårdnadshavare via en app enkelt följa hur det går i skolan. Införandet av funktionerna i Unikum sker succesivt och varje skola kommer informera mer om när det är dags.

Unikum införs i alla våra kommunala skolor – förskolor, grundskolor och gymnasieskolan. Syftet är att det ska bli lättare för dig som vårdnadshavare att få information och följa ditt barns lärande – och slippa byta system när eleven går vidare till nästa skolstadium.

Grundskola/fritids
Unikum är ett digitalt verktyg där du enkelt kan följa och vara delaktig i ditt barns vardag, utveckling och lärande i skolan – både via mobilen och datorn. I Unikum hittar du omdömen, inlämningsuppgifter, information från lärare och bokning av utvecklingssamtal.

Fritidshemmen kommer även i fortsättningen att använda plattformen Tempus för att du ska kunna schemalägga vilka dagar och tider som ditt barn är på fritids. Här kan du också frånvaroanmäla ditt barn och anmäla om någon annan än du hämtar barnet.

Frånvaro och sjukanmälan för grundskolan anmäls även i fortsättningen i Dexter eller via talsvar. Som tidigare görs ansökan och uppsägning av plats i grundskolan och på fritids via Sigtuna kommuns webbplats sigtuna.se.

Två appar till hjälp: Unikum Familj och Tempus hemma

Unikum Familjs appikon